Art kino Odeon Art kino Odeon

Evropski art kino dan

9. oktobra 2016 se bo v evropskih kinematografih odvil prvi Evropski art kino dan. Na ta dan bo več kot 1000 kinematografov s projekcijami in dogodki slavilo raznolikost evropskega filma, akciji pa se pridružuje tudi osem članov Art kino mreže Slovenije: Kinodvor (Ljubljana), Kino Velenje, Art kino Odeon Izola, Kosovelov dom Sežana, Kino Trbovlje, Mestni kino Domžale, Kino Sora (Škofja Loka) in Mestni kino Ptuj.
Projekt je nastal na pobudo združenja CICAE, mednarodne art kino mreže, ki združuje kina, festivale, filmske distributerje in druge organizacije, in mednarodne mreže kinematografov Europa Cinemas, katere člani so tudi mnogi slovenski prikazovalci. Cilji Evropskega art kino dneva so povečanje prepoznavnosti art kinematografov in njihove vloge pri zagotavljanju filmske raznolikosti, promocija evropskega filma, vzpostavljanje filmskih prikazovalcev kot kulturnih stičišč v lokalnih okoljih ter utrjevanje evropske ideje enotnost v kulturni raznolikosti.Evropski art kino dan bo odslej organiziran vsako jesen.

Vaš mali kino z velikim platnom je za praznik pripravil:
- člani kluba ljubiteljev dobrega filma imajo prost vstop na vse projekcije,
- ostali: plačaš eno – dobiš dve vstopnici,
- spremljevalci otrok na projekcijo Učitelj žaba imajo prost vstop.
Vsi, ki se boste včlanili v Klub ljubiteljev dobrega filma to nedeljo, dobite brezplačno vstopnico za projekcijo po izbiri v oktobru in nahrbtnik Art kina Odeon Izola.

9.10.2016 ob 16.00
9.10.2016 ob 18.00
9.10.2016 ob 20.00