Art kino Odeon Art kino Odeon

Evropski dan mladega filmskega občinstva

Povzeto po www.isolacinema.org.
Redko se zgodi, da se v filmski žiriji zberejo najstniki, le enkrat na leto pa se zberejo mladi gledalci med 12. in 14. letom iz vse Evrope in med tremi filmi izberejo zmagovalca – prav na Evropski dan mladega filmskega občinstva. V nedeljo, 5. maja, ga bomo prvič izvedli tudi na Otoku v Izoli. Vseh 95 prostih sedežev je že oddanih!V nedeljo, 5. maja 2013, bomo na filmskem Otoku prvič izvedli brezplačen filmsko-vzgojni dogodek za mlade ljubitelje filma med 12. in 14. letom. Pester program filmskega dne v Izoli bo potekal v Art kinu Odeon in vključuje projekcije filmov, srečanja z znanimi slovenskimi filmskimi ustvarjalci ter izbor zmagovalnega filma po izboru mlade žirije. Na ogled bodo trije novi mladinski filmi iz treh evropskih držav: nizozemski Cikcak mulc (Vincent Bal, 2012), nemški Vse narobe (Bernd Sahling, 2013) in francoski animirani film Trgovinica za samomore (Patrice Leconte, 2012). Filmski dan za mlade v Izoli bomo preživeli v smeha polni družbi Boštjana Gorenca – Pižame, ki bo stikal niti projekcij in spremljevalnega programa – srečanj z uveljavljenima režiserjema Mihom Hočevarjem in Mihom Knificem ter mladima igralcema Niko Manevski in Juretom Kreftom. Podrobnosti o programu in filmih si oglejte v letaku, ki ga najdete pod besedilom! Poleg slovenske Izole, ki si status filmskega mesta vsako leto utrjuje z mednarodnim festivalom Kino Otok – Isola Cinema, pri projektu sodelujejo naslednja evropska mesta: Erfurt (Nemčija), København (Danska), London (Velika Britanija), Sofija (Bolgarija), Torino (Italija), Valletta (Malta) in Vroclav (Poljska). Več informacij o projektu in vseh sodelujočih mestij si lahko ogledate na skupni večjezični spletni strani yaa.europeanfilmawards.eu ali všečkate skupno Facebook stran! Dogodek pripravljamo v sodelovanju s pisarno MEDIA Desk Slovenija in Slovenskim filmskim centrom, nastal pa je kot pobuda Evropske filmske akademije, uveljavljenega združenja za promocijo kakovostnega film.

Pokrovitelja projekta sta Občina Izola in Veleposlaništvo zvezne republike Nemčije v Ljubljani, podprli pa so ga tudi: Goethe Institut Ljubljana, revija PLUS, Zeleni zabojček, Založba Grlica in TIC Izola.

Informacije:Tanja Hladnik, koordinatorka projekta, tanja.hladnik@isolacinema.org, 031 345 841Lea Škerlič, asistentka, lea.skerlic@isolacinema.org, 041 310 812

5.5.2013 ob 9.00