Art kino Odeon Art kino Odeon


Ex Machina

Ex Machina, 2015, VB


Režija: Alex Garland
Jezik: angleški

Igrajo: Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Corey Johnson

SCI-FI, 1h48min

15.1.2016 ob 20.30 FILMFLOW


Prva žanrska ekspedicija s podkastom FilmFlow nas bo vodila v bližnjo prihodnost, natančneje, k najnovejšim smernicam v žanru znanstvene fantastike. V Ex Machini, odličnem prvencu britanskega režiserja Alexa Garlanda in enem najboljših sci-fi filmov leta 2015, nas čakajo vznemirljive nove tehnologije, ki prinašajo obljubo neslutenih razsežnosti umetne inteligence, ki se v ničemer ne razlikuje od človeške … ali pač?
Kje se konča človek in začne robot?

EX MACHINA
108, USA, GBR, 2015, Triler, Drama
Režija: Alex Garland
Igrajo: Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Corey Johnson

Kaj je FilmFlow?

Štiri ženske, en mikrofon, preveč filmov, preveč hormonov je tagline za prvi slovenski podkast (internetno radijsko oddajo), ki je v celoti posvečen filmu in popularni kulturi. Podkast FilmFlow se je na internetne valove prvič priklopil januarja 2014.
FilmFlow se je zgodil, kot se verjetno pri nas zgodi vsak drug projekt, povezan s filmom – iz ljubezni do filma, iz čistega entuziazma, navdušenega pričakovanja in obvezne občasne frustracije protagonistov. V tem primeru protagonistk, ker so v jedru oddaje same punce.
Ana, Bojana, Maja P. in Maja W. dvakrat mesečno v oddaji razpravljajo o svojih filmskih obsesijah, debatirajo o zanimivih filmskih novostih, opozarjajo na filme, za katere se jim zdi, da v različnih pogledih obetajo in na filme, ki si zaslužijo več pozornosti, kot so jo pri nas običajno deležni.
FilmFlow lahko brezplačno poslušate na prvi slovenski mreži podkastov Apparatus (www.apparatus.si), na spletni strani FilmFlow (www.filmflow.si) ali v spletni trgovini iTunes. FilmFlow lahko spremljate tudi na Facebooku, na Twitterji in Instagramu.

Kaj se bo dogajalo v kinu Odeon?

V Art kinu Odeon se bo enkrat mesečno, od januarja do aprila 2016, odvila serija štirih filmskih večerov, na katerih se bomo skupaj z dekleti iz podkasta FilmFlow odpravili na filmsko ekskurzijo v svet žanra, ki pa tokrat prihaja s twistom!
Gledali bomo namreč dela, ki so v zadnjih letih razbila kalupe, veljavne že od samih začetkov žanrske zgodovine, filme, ki so spisali nova pravila in v moderno žanrsko produkcijo vdihnili svež cinefilski zanos.
Ogledali si bomo štiri odlične filme po izboru deklet iz podkasta FilmFlow, projekciji pa bo vsakič sledila poučna in zabavna debata, v kateri nas bo zanimalo vse: od zgodovine žanrskega filma, slavnih klišejev, še slavnejših režiserjev in pa seveda, tistih drznih inovatorjev, ki se trudijo vse skupaj obrniti na glavo.
Program: Žanr Reloaded
Petek, 15. januar 2016 ob 20:30h v Art kino Odeon
Ex Machina (Alex Garland, VB, 2015)
Kratek sinopsis
Caleb je mlad in talentiran računalniški programer v enem izmed najuspešnejših tehnoloških podjetij v ZDA, ki dobi redko priložnost – odpotoval bo v visoko varovani razvoji center podjetja, kjer bo spremljal uresničenje enega izmed najbolj prelomnih projektov v zgodovini človeštva. Projekt vodi ekscentrični lastnik podjetja, ki velja za genija, toda Caleb kmalu izve, kako visoka je cena napredka.
Žanr Reloaded: SCI-FI
Prva žanrska ekspedicija s podkastom FilmFlow nas bo vodila v bližnjo prihodnost, natančneje, k najnovejšim smernicam v žanru znanstvene fantastike.
V Ex Machini, odličnem prvencu britanskega režiserja Alexa Garlanda in enem najboljših sci-fi filmov leta 2015, nas čakajo vznemirljive nove tehnologije, ki prinašajo obljubo neslutenih razsežnosti umetne inteligence, ki se v ničemer ne razlikuje od človeške … ali pač? Kje se konča človek in začne robot?
Program za februar, marec in april bo objavljen sproti.

Kdo je FilmFlow?

Bojana Bregar: soustanoviteljica in članica podkasta FilmFlow, njega scenaristka, moderatorka ter mastermind FilmFlow FB profila.
Perspektivna nediplomirana filozofinja/sociologinja kulture. Piše filmske kritike in podobne filmske vsebine, predvsem za revijo Ekran. V Društvu za uveljavljanje kratkega filma Kraken zastopa interese ljudi s slabo zmožnostjo koncentracije ter se vpleta v vsemogoče filmske posle. Veliko gleda filme, tudi slabe. Gleda tudi serije, ampak samo dobre. Včasih gre plesat, ponavadi samo pije.
Maja Peharc: soustanoviteljica in članica podkasta FilmFlow, direktorica Zavoda FilmFlov, financ ministrica in assorted other tasks.
Rdečelaska. Feministka. Germanistka. Jezikoslovka. Rokenrolerica. Muzikofilka. Nerdfigherka. Noob. Fan girl. Knjigožerka. Glasna. Iskrena. Serial serial watcher. YouTube watcher. Kofetarica. Nočna ptica. Hitra. Potetovirana. Blogerica. Podkasterica. Tekačica. Rammsteinovka. Queen of typos. Bilingualna. Sleep enthusiast. Obesedena. Impulzivna. Passionate. Swearing … a lot. Kolerična. Travel-ly. Internet obsessed.
Ana Šturm: soustanoviteljica in članica podkasta FilmFlow. FilmFlow project manager, ki skrbi tudi zato, da ima podkast urejene zapiske, updejtano spletno stran in Twitter swag.
Drugače tudi zgodovinarka in sociologinja, najraje vsakdanjega življenja. Izgubljena v filmu, zasvojena s kavo, ingverjem in prvim snegom. Knjigožerka, raziskovalka, anglofilka in organizatorski frik. Ko bo velika, bo imela svoj kino. Če jo iščete, jo največkrat najdete v Slovenski kinoteki. Veliko dela tudi na raznih filmskih festivalih. Berete jo lahko v reviji Ekran in v reviji Dialogi.
Maja »Willow« Zupanc: soustanoviteljica in članica podkasta FilmFlow, ki skrbi za brezhibno zvočno podobo posnetkov in za posebno montažno čarovnijo.
Uradno sociologinja in bodoča kulturologinja, neuradno pa snemalka, režiserka in predvsem montažerka. Prosti čas najraje preživlja v temi kinodvorane in v družbi svojih dveh sorodnih duš, Ludwiga van Beethovna in Charlieja Chaplina.