Art kino Odeon Art kino Odeon


Panika

Panic, 2013, Slovenija


Režija: Barbara Zemljič
Jezik: slovenski

Igrajo: Janja Majzelj, Gregor Zorc, Vladimir Vlaškalić, Pia Zemljič, Vanesa Oštir Jarič, Barbara Cerar, Milena Zupančič, Ivanka Mežan, Nina Valič, Igor Žužek, Jernej Šugman

komedija, 1h40min

7.3.2014 ob 20:30
10.3.2014 ob 18:30
11.3.2014 ob 18:30
12.3.2014 ob 18:30
13.3.2014 ob 20:30
14.3.2014 ob 18:30


Komična melodrama, posneta po priljubljenem romanu Dese Muck, prikazuje življenje 40-letne medicinske sestre Vere, ki v življenju nikakor ne more več najti pravih radosti. Ob zdolgočasenem možu Rudiju je že davno pozabila na ljubezen, dokler je iz duševne monotonije ne predramijo čari prijateljičinega partnerja Mitje. V navdušenju nad ljubezensko avanturo ne opazi, kako se ustaljeni svet okrog nje spreminja v čustveni kaos, ki ji življenje naposled obrne na glavo.

Panika je komično-melodramski film o “paniki” ženske v zrelih letih, ki želi pobegniti vlogi zgolj matere, žene in gospodinje. Vero, zatrto, v rutino ujeto štiridesetletnico, obsede misel, da nikoli več ne bo zaljubljena. V iskanju rešitve ji napoved iz kavne usedline, da bo srečala pravega moškega, spremeni življenje. V uresničevanju prerokovanega zlahka podleže čarom družinskega prijatelja Mitje. Za Vero je ljubezen usodna. Spusti se v vročo afero, na kocko postavi svoje odnose z bližnjimi in ko se je Mitja naveliča, se ji sesuje svet. Spremljamo čustveni preobrazbo ženske, ki je nihče ne opazi, v žensko, ki je opazila samo sebe.

Ekipa

Janja Majzelj (Vera) se je rodila v Ljubljani. Je prvakinja SMG Ljubljana, dobitnica nagrade Prešernovega sklada. Je tudi strastna pevka šansona, kabareta in etno glasbe.

Vladimir Vlaškalić (Mitja) se je rodil v Murski Soboti. Nase kot igralca je opozoril z neverjetno neobrzdano energijo, ki jo premišljeno in prefinjeno vpleta v kreacije svojih likov. Igralska pot ga je vodilo po skoraj vseh slovenskih gledališčih.

Gregor Zorc (Rudi) je performer, igralec, diplomant ljubljanske AGRFT. Svoj igralski potencial izkazuje v številnih eksperimentalnih gledaliških projektih neodvisne scenske umetnosti, v inštitucionalnih gledališčih in zelo uspešno tudi na filmskem platnu.

Pia Zemljič (Jasna)se je rodila v Slovenj Gradcu. Vzporedno z delom v gledališču je kot zelo iskan filmski obraz posnela mnogo krajših filmov, v nadaljevanju pa še celovečernih in predvsem televizijskih nadaljevank.

Barbara Zemljič (režiserka) je rojena v Slovenj Gradcu. V letu 2005 je z odliko diplomirala iz filozofije pri prof.dr. Levu Kreftu na Filozofski fakulteti v Ljubljani z nalogo Zlo v Dogvillu, estetika gibljivih slik. V letu 2009 je diplomirala iz Filmske in televizijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo z nalogo Prostor smeha ali smeh kot strast do realnega. Soscenaristka celovečernega filma Kruha in iger. Panika je njen celovečerni prvenec.

Izbrana filmografija:
2013 Pravica ljubiti, kratki film
2012 Panika, celovečerni igrani film
2008 Lasje, kratki film
2007 Proti oknu, kratki film
2004 Airsoft, kratki film
2002 Krastavci, kratki film

Miloš Srdić se je rodil v Beogradu. Diplomiral je iz filmske kamere na Akademiji za gledališče in film v Beogradu. Živi v Ljubljani, kjer ustvarja na področju filma in fotografije.

Izbrana filmografija :
2012 Panika, celovečerni igrani film
2012 Šanghaj, celovečerni igrani film
2008 Vampir z Gorjancev, celovečerni igrani film
2008 Realnost, celovečerni igrani film